tutorial simulador instalaciones fotovoltaicas

Tutorial simulador instal·lacions fotovoltaiques fàcil i ràpid

Et presentem el tutorial del simulador d’instal·lacions fotovoltaiques d’Enertika i Wattabit. Intentarem explicar-te de la forma més clara i concisa com funciona i com en només 2 minuts podràs saber el teu estalvi energètic i econòmic. En altres paraules, amb el programa coneixeràs els paràmetres d’interès i resultats de la teva hipotètica planta solar. A més, és gratuït perquè el provis al teu aire quan vulguis!

El simulador resoldrà totes les teves preguntes: Quan puc estalviar en la meva factura? És rendible una planta solar en el meu cas? Quanta energia generaré? Quina serà la inversió que necessitaré fer? Per a respondre tot això, a continuació et deixem el vídeo tutorial publicat al nostre canal de YouTube. No dubtis en donar-li un cop d’ull i subscriure’t.

Pas 1: Selecció de coberta

Per començar, entra a la pàgina principal de la nostra web fent clic aquí i selecciona l’opció Simulador FV a la barra del menú. L’opció et portarà directament a l’inici del programa on hauràs d’apuntar la teva direcció postal o nom d’empresa, institució, organització o comunitat de veïns. Tot seguit, el simulador t’ubicarà en el mapa.

Arrossega el cursor per la pantalla o fes zoom per centrar el teu teulat, coberta o terreny adjacent. Fes clic per seleccionar els vèrtexs del polígon fins a unir-los. Veuràs com l’àrea seleccionada queda pintada com es mostra a la següent imatge. Després t’apareixerà en la part inferior de la pantalla informació que hauràs de completar sobre la coberta i les dimensions de l’àrea adjudicada.

Hauràs d’indicar quina és la inclinació en graus, l’orientació, la qual pots seleccionar amb el cursor per més detall. També la disponibilitat a la coberta en % i el seu material. Una vegada completat, podràs afegir una altra coberta si és el teu cas.

selección cubierta instalación fotovoltaica

Pas 2: Dades de consum

El segon pas necessari pel càlcul de l’estalvi econòmic, així que hauràs d’afegir informació sobre el teu consum. Existeixen tres opcions diferents per a fer-ho. En el vídeo tutorial del simulador d’instal·lacions fotovoltaiques t’ensenyem alguns exemples:

Consum mensual mitjà amb horari d’activitat

A l’opció consum mensual mitjà amb horari d’activitat, selecciona la tipologia, la tarifa i el consum mitjà mensual (kWh/mes). Després introdueix les hores de consum, és a dir, l’horari d’obertura i de tancament de la instal·lació per cada dia de la setmana. Veuràs que per defecte surten les opcions de dilluns a divendres, però pots afegir dissabte i diumenge segons el teu consum.

Consum per període per mes

A l’opció consum per període per mes, selecciona una tarifa i completa els consums per mes (kWh/mes) per període: punta, plana i vall. També pots pujar les dades mitjançant un fitxer Excel a continuació de la taula.

Corba horària anual

A l’opció corba horària anual es generarà una plantilla d’Excel de dades horàries que hauràs de descarregar. Així que primer selecciona la tarifa, emplena el document de corba horària i importa’l.

datos de consumo planta solar

Pas 3: Costos de tarifa

Una vegada completada l’opció que millor et vagi, passaràs al tercer nivell: costos de tarifa. En el tercer pas, s’adapta la tarifa segons la seleccionada en el punt 2. Ara posa el preu del contracte de cada període de la tarifa, tingues en compte que els preus (€/kWh) que surten com a predeterminats poden haver canviat amb la pujada del preu de la llum. Una vegada completat, fes clic a simular i…

costes de la tarifa

Pas 4: La teva oferta

… la simulació ha finalitzat! Podràs veure la teva oferta amb tots els resultats i paràmetres necessaris de la teva possible instal·lació fotovoltaica:

1. Dimensionament: potència instal·lada (kWp).
2. Balanç energètic: autoconsum (kWh) i els percentatges assignats a cada funció: cobertura solar, autoconsum i excedents.
3. Inversió en la instal·lació
4. Indicadors econòmics: retorn de la inversió, és a dir, en quant de temps hauràs recuperat els diners invertits en la planta solar, rendibilitat en percentatge i l’estalvi acumulat durant la vida útil de les plaques solars.
5. Renting: dades sobre la finançament i quota de rènting (€/any). Tingues en compte que els càlculs econòmics s’han realitzat utilitzant les noves tarifes.

Finalment, pots descarregar la teva oferta més detallada introduint el teu mail, i  t’enviarem el document PDF de forma automàtica i gratuïta perquè puguis considerar els avantatges de la instal·lació. O si ho prefereixes, indica el teu telèfon i et contactarem com més aviat millor.

ahorro energético y economico instalación fotovoltaica

Si t’ha sigut útil el tutorial dels imulador d’instal·lacions fotovoltaiques, no dubtins en provar-lo des de la nostra web o fent clic en el següent botó. I si els resultats et convencen, contacta’ns, el nostre quip estarà encantat d’atendre’t.