Barcelona Energia utilitza la tecnologia Data Science per potenciar l’estalvi econòmic coincidint amb l’arribada de les noves tarifes elèctriques

  • Gràcies a la tecnologia Data Science, facilitada per la companyia Enertika i la seva filial tecnològica Wattabit, s’analitzaran totes les dades disponibles amb l’objectiu de detectar tendències que permetin predir consums i, conseqüentment, establir quines accions es poden realitzar per complir amb les necessitats energètiques de cada
    usuari.
  • La iniciativa coincideix amb l’arribada de la nova metodologia pel càlcul dels peatges i el cost del transport i la distribució de l’electricitat, on s’establiran 3 trams diferents en el preu de la llum i premiarà a les persones que siguin eficients o tinguin plaques d’autoconsum.
  • La comercialitzadora pública estudiarà el consum elèctric generat pels seus usuaris durant els últims 12 mesos, els quals rebran, trimestralment, un informe personalitzat amb recomanacions sobre com generar un estalvi econòmic i mediambiental.

Barcelona, XX de maig de 2021.- A partir del mes de juny, Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’electricitat de l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, posarà a disposició de tots els seus usuaris la realització d’un estudi personalitzat trimestral sobre el consum elèctric generat durant els últims mesos, amb l’objectiu de conèixer detalladament les necessitats de cada usuari i assessorar per reduir el preu de la factura de la llum.


La comercialitzadora pública d’energia, seguint amb el propòsit d’aconseguir una transició energètica efectiva, ha apostat per la tecnologia Data Science de l’empresa Enertika i la seva filial Wattabit, per processar i analitzar d’una manera més eficient i predictiva les dades dels consums dels seus usuaris. Amb això, ofereixen assessorament personalitzat per tal d’optimitzar la potència i la tarifa contractada, d’acord amb les necessitats de cada usuari.


Així doncs, a través de l’estudi del consum elèctric de l’usuari, la companyia realitzarà un informe personalitzat en el qual detallarà els mètodes d’estalvi que l’usuari pot aplicar per tal d’optimitzar el preu de la seva factura energètica. També s’especificarà com millorar l’eficiència energètica i quin estalvi mediambiental suposa el fet de consumir
l’electricitat verda i sostenible de Barcelona Energia. A més, amb aquests estudis i, posteriorment els informes, que es realitzaran de manera totalment gratuïta, s’espera incrementar l’estalvi econòmic dels usuaris fins a un 25%.

Per a Sergio Cano, responsable d’atenció a l’usuari de Barcelona Energia: “D’acord amb la nostra missió de treballar cap a una transició energètica efectiva, amb aquests estudis aconseguim que els usuaris rebin, per part dels nostres experts, recomanacions personalitzades en base al seu perfil de consum: des de com optimitzar la potència contractada fins a quines hores i dies cal evitar realitzar un gran consum elèctric, sobretot ara que s’aplicaran tres trams diferents en el preu de la llum: la punta (període més car), la vall (més barata) i la plana”. A més a més, Cano afegeix: “Analitzant el consum individual de cada llar, podrem veure de forma automàtica i personalitzada quins petits detalls poden ajudar a cada usuari a reduir el consum. Estem parlant, per exemple, de detectar si l’usuari està consumint un 20% més d’energia al cuinar per bullir l’aigua sense tapar la cassola, si té massa electrodomèstics en standby o bé, està utilitzant electrodomèstics de gran consum com rentaplats i rentadores durant les hores punta, és a dir, de 10h a 14h i de 18h a 22h…Podrem detectar aquests petits gestos que, sense cap esforç, poden reduir sensiblement la factura i que potser no es fan per desconeixement”.

Barcelona Energia potencia l’estalvi econòmic amb l’arribada dels nous peatges
Amb l’objectiu que els usuaris de la xarxa canviïn els seus hàbits de consum i es potenciï l’eficiència energètica i l’autoconsum, a partir de l’1 de juny s’aplicarà una nova metodologia pel càlcul dels peatges i el cost del transport i la distribució de l’electricitat. En l’actualitat, un client només pot tenir una potència contractada i, amb aquest canvi, un usuari que tingui una tarifa variable o fixa, amb discriminació horària, en podrà escollir dues, per exemple: una potència baixa per a les hores en les que s’utilitzin menys els electrodomèstics i una més alta per aquelles en les que s’utilitzi amb major intensitat. Així doncs, amb aquests nous estudis i informes, sumat als serveis de plaques fotovoltaiques que disposa, la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l’Estat, amb la vocació d’oferir un servei de qualitat, transparent i de proximitat a la ciutadania, facilitarà als seus usuaris tota la informació necessària amb les recomanacions oportunes per tal d’aconseguir un estalvi econòmic, a la vegada que contribueixen a protegir el medi ambient. Amb 4.700 punts de subministrament públics i més de 3.800 persones usuàries i empreses, Barcelona Energia continua treballant cap a una transició energètica oferint electricitat d’origen 100% renovable i sostenible a tots els seus usuaris, impulsant un model energètic bastat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana.

Sobre Barcelona Energia
La comercialitzadora pública d’energia de l’àrea metropolitana de Barcelona va començar a donar servei als ciutadans l’1 de gener de 2019 i actualment ofereix assistència a més de 3.800 usuaris de tota l’àrea metropolitana de Barcelona. L’operador elèctric metropolità no només compra i ven energia, sinó que també adquireix un compromís amb les energies renovables, ofereix un servei de proximitat amb assessoria personalitzada, utilitza sistemes de transparència en la gestió, aposta per la innovació tot incentivant l’autoconsum i impulsa la participació ciutadana mitjançant la plataforma Decidim Barcelona Energia.

Sobre Enertika i Wattabit
Enertika és una empresa internacional de serveis energètics amb més de 15 anys d’experiència especialitzada en energia distribuïda: generació renovable, eficiència energètica i gestió energètica activa. Wattabit és la filial tecnològica del grup que desenvolupa i proveeix dels serveis de software a través la plataforma de gestió energètica W-Manager. Enertika creix amb l’objectiu de contribuir a la descarbonització de la economia dissenyant, executant i finançant solucions que millorin la competitivitat de la industria i de les ciutats. Tot això amb un model de negoci que permet al consumidor tenir estalvis des del primer any sense invertir recursos propis garantint la generació o els estalvis generats. Clients industrials com PYME’s o gran grups com SEAT, VW Navarra, NESTLE o Unilever fins a entitats publiques com Barcelona Energia, L’Ajuntament de Barcelona, la UPM ja confien en Enertika.