ENERTIKA participa a la segona edició de les 24h Innovació Barcelona FP.

La segona edició de la hackató estarà marcada per la IA i la virtualitat.

La segona edició de les 24H Innovació Barcelona per Dualiza d’FP que se celebrarà el 15 d’abril, és un esdeveniment organitzat i finançat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i per la Fundación Bankia para la Formación Dual.

Aquesta iniciativa neix de la unitat d’innovació de la Direcció General d’FP i Ensenyaments de Règim Especial, ImpulsFP, i concretament del programa InnovaFP que, amb aquesta hackató, pretén apropar el talent i el potencial creatiu de l’FP a l’empresa mitjançant reptes empresarials en que els participants han de resoldre en 24 hores.

Els 200 participants es distribuiran en 24 reptes i tindran com a objectiu trobar solucions en 24 hores als reptes proposats per empreses d’àmbits i especialitats diversos com Danone, TRAM, Vueling, Aigües de Barcelona, TMB, DKV, Bayer, MediaMarkt, Santiveri, Hospital Clínic, Nestlé, Miro, Hospital de la Vall d’Hebrón, Everis, Opinno, MACBA, Circuit de Catalunya, Girbau, Seidor, DAMM, Sagardi, IAAC i Enertika. Les propostes de solucions també podran englobar diversos formats: des de productes fins a la creació de software o serveis sense limitacions creatives.

Per primer cop, la jornada es podrà seguir a través d’un programa retransmès en streaming amb una graella amb taules rodones, xerrades, seguiment dels prototips, visites als equips i intervencions amb experts d’alt nivell com Xavier Marcet.

A més, l’edició d’enguany ha volgut ampliar les seves fronteres i comptarà amb un país i una comunitat autònoma com a convidats. Els rols de convidats els ocupen la Comunitat Valenciana i els Països Baixos. Ambdós participen en aquesta segona edició amb 9 alumnes cadascú que s’inclouran entre els 24 equips participants dels 24 reptes a resoldre en 24 hores.

Intel·ligència Artificial i noves tecnologies per l’èxit assegurat

Aquest 2021, a diferència de la primera edició on l’esdeveniment va ser presencial, les 24H seran totalment virtuals i comptaran amb eines com Miro, una plataforma de taulell digital col·laboratiu amb més de 15 milions d’usuaris arreu del món que permet visualitzar i desenvolupar tot el procés de creació ajudant així a trobar solucions més innovadores i assegurar la coordinació entre els equips.

Els equips, formats per estudiants d’FP provinents de tot Catalunya i les regions convidades, es reuniran virtualment per treballar en la solució al repte plantejat. Aquests equips seran multidisciplinars per assegurar la suma de les seves personalitats, enginy i talents diversos, que els permetin desenvolupar idees i conceptes innovadors.

A més, els 24 equips tindran l’oportunitat de passejar per una recreació virtual on els seus avatars, recreats a partir de la cara de cada estudiant, podran assistir a sessions formatives, tallers i visites als diferents stands per connectar amb les presentacions dels prototips. L’espai virtual funcionarà
amb una tecnologia de Dynamic 3D Audio que permetrà sentir i conversar només entre els avatars més propers, i així assegurar una experiència virtual completa.

Els equips es formaran gràcies a un software d’Intel·ligència Artificial desenvolupat per l’ IIIA-CSIC que mesurarà les habilitats i personalitats de l’alumnat i agruparà als integrants dels reptes per tenir un ventall de capacitats el més equilibrades i disruptives possibles. A més, cada equip comptarà amb dos shakers que mentoritzaran el grup durant tot el procés d’elaboració de la proposta.

Els alumnes hauran, doncs, d’idear, prototipar i presentar una solució al repte que se’ls ha proposat i tindran a disposició diferents eines per a fer possible tot allò que vulguin com a solució. Els projectes seran després avaluats per un jurat i s’atorgarà un primer premi i un segon premi sota els següents criteris d’avaluació:

• Originalitat, creativitat i innovació de les solucions i conceptes
• Respecte del medi ambient, desenvolupament sostenible
• Viabilitat tècnica i econòmica
• Rellevància per a les necessitats dels usuaris.
• Capacitat de treballar en equip en la resolució del repte

Així doncs, esperem que aquesta segona edició virtual de les 24H Innovació d’FP Barcelona per Dualiza tingui tant d’èxit com la primera i que la participació tant d’empreses com de centres i d’alumnat evidenciï altra vegada que l’FP és una formació d’alt nivel i de futur.
Junts per innovar i inventar el món del demà.

Visita 24hbcn.com